Wat te doen met de subsidie extra handen voor de klas?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Momenteel is er de subsidie “Extra hulp voor de klas”. Het kabinet heeft hiervoor 210 miljoen euro beschikbaar gesteld vanwege corona. Waar men tegenaan loopt, is dat de subsidie bijna niet in handen omgezet kan worden. Er zitten zoveel haken en ogen aan. Vooral omdat je vastzit aan de cao primair onderwijs. En de subsidie loopt maar drie maanden. En daarvoor kan je niet zomaar iemand aannemen. 

Maar daar hoeft gelukkig geen personeel voor worden aangenomen. Want Talentiko heeft een (inval-) poule met zzp-ers. Die staan regelmatig voor de klas staan als invaller, ter werkdrukverlichting of vanuit cultuursubsidie om een lessenreeks te geven.

Van een aantal schooldirecteuren hebben wij al een concrete vraag gehad om vanuit de subsidie “extra hulp voor de klas” te ondersteunen. Wanneer de leerkracht aan het werk gaat met de kinderen die behoefte hebben aan meer begeleiding na deze lange periode van thuisonderwijs, zullen wij de rest van de klas(sen) een uitdagende lesdag (of dagdeel)  bieden van een Talentiko docent. Dit is nu precies waar wij sterk in zijn! En wat wij graag doen. Een meerwaarde geven aan (vervanging-) lesdag! En wat te denken van wat het de leerlingen biedt? 

Extra hulp voor de klas in de vorm van muziek, theater, kunst, dans. Maar ook WNT, burgerschap, filosofie, wereld oriëntatie en ga zo maar door!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *