Wij voorzien kunstenaars van een basisinkomen en zetten ze neer op scholen. Hier zullen lessen worden gegeven met toegevoegde waarde.

Zo bieden wij als Talentiko een mogelijke oplossing voor beide partijen!

Talentiko is opgezet door Irma den Bode en Shanna Deurloo. Wij zijn beide afgestudeerd aan de Kunstacademie in Utrecht en sinds 2007 zelfstandig ondernemers. We zien in onze omgeving dat er voor Kunstenaars niet veel aanbod is op de arbeidsmarkt; de vraag naar specialistische vaardigheden is beperkt. Na zelf jarenlange ervaring met het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd was de link snel gelegd. Zo zagen wij een plek voor kunstenaars waar zij kunnen inspireren en creรซren. En daarnaast een oplossing voor het schrijnend lerarentekort.

Met Talentiko bieden we de oplossing. Het voorziet kunstenaars van een basisinkomen en het voorziet scholen van invallers met toegevoegde waarde!

Oprichter en manager regio Utrecht

Irma: Ik ben erg gepassioneerd over ons werk! Ik geloof in de kracht van kunst en cultuur onderwijs als onderdeel op het primair onderwijs. Het is geweldig om te zien wat iemand uit een creatief vakgebied kan bereiken bij leerlingen. Een totaal beleving, een kijkje in een andere wereld.  De leerlingen hebben en topdag, de school geen of minder stress en dat is echt een win-win.  

Oprichter en manager regio Utrecht

Shanna: Een match maken tussen scholen en creatievelingen is een echte uitdaging! Om ervoor te zorgen dat de juiste creatieveling op de juiste school komt te staan en dat iedereen blij is geeft een enorme kick. Achter de schermen werken we aan allerlei (computer)systemen om ervoor te zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf en onze samenwerking kan halen. Zowel de creatieveling als de school willen we tevreden hebben.

Enthousiast geworden? Neem contact op