Challenge van Talentiko

#kaartjevoordezorg

LOCKDOWN UPDATE #KAARTJEVOORDEZORG

Nu de scholen dicht zijn kunnen we geen kaartjes meer maken tijdens de Talentiko lessen. Maar daar hebben wij natuurlijk een oplossing voor!!!De kaartjes kunnen de kinderen thuis maken. Aan de keukentafel, met papa of mama of alleen.En wij zorgen voor genoeg inspiratie! Volg onze pagina, want hier posten we video’s, fotoverslagen beschrijvingen van bijzondere creatieve manieren om een kaartje te maken. Denk eens aan papierscheppen, stempelen met afwasborstels of collage technieken.

Hoe werkt het?

1. Maak een kaartjevoordezorg

2. Stuur deze naar Talentiko, tav #kaartjevoordezorg, Euclideslaan 60, 3584 BN Utrecht

3. Wij van Talentiko zorgen ervoor dat het kaartje in een pakketje naar een zorginstelling wordt gestuurd.

4. Optioneel: wil je ons steunen met dit project? We hebben een crowdfunding waarmee we de actie nog willen verlengen. link naar crowdfundings pagina

Je kunt zo vaak meedoen als je wilt!!!

Kaartje voor de zorg bij de 5 uur show op SBS 6

Vandaag waren we te zien bij de 5 uur show van SBS6. Je kan het fragment terug kijken via deze link:

https://www.5uurshow.nl/videos/1099/fragmenten/kinderen-knutselen-kaartjes-voor-mensen

TUTORIAL: PAPIER SCHEPPEN

Zelf een super mooi hand geschept #kaartjevoordezorg maken, kijk dan snel deze tutorial en we lessen stap voor stap uit hoe je dit kaartje zelf thuis kan maken.

TUTORIAL : PAPIER BORDUREN

Borduren op papier geeft een heel leuk effect. Of je nu een rondje, een hartje of een ster maakt.

TUTORIAL : KAARTJE MET CONFETTI

En leuk kaartje wat je zelf kan maken met een perforator en gekleurd papier.

TUTORIAL : KAART MET KNOPEN

Zelf een super mooi hand geschept #kaartjevoordezorg maken, kijk dan snel deze tutorial en we lessen stap voor stap uit hoe je dit kaartje zelf thuis kan maken.

TUTORIAL : KAARTJE MET VLINDER

En leuk kaartje wat je zelf kan maken met een perforator en gekleurd papier.


Doe je mee met onze challenge? #kaartjevoordezorg

Wekelijks staan onze docenten om tientallen verschillende basisscholen en zien ze verschillende groepen leerlingen. Hoe anders is dat voor vele andere……die zijn eenzaam in deze tijd.
Denk bijvoorbeeld aan zorginstellingen voor ouderen of gehandicapten, thuislozen en tal van andere instellingen. Voor deze mensen zouden we graag een lichtpuntje zijn.

De challenge:

  • We gaan onze creatieve docenten vanaf 23 november bij elke inval-dag op een school een doosje met 30 blanco ansichtkaarten geven.
  • De leerlingen gaan onder begeleiding van de Talentiko Invaldocent een kunstwerkje maken op deze kaart.
  • Aan het einde van de dag worden de 30 kaarten mooi verpakt in een doosje en sturen we die op naar een locale instelling waar mensen wonen die wel een beetje warmte en aandacht kunnen gebruiken.
  • Mocht de ontvanger daar behoefte aan hebben bieden we de mogelijkheid om een kaartje terug te sturen aan ons en wij zullen er dan voor zorgen dat het kaartje of briefje bij het kind terecht komt.

Ons doel? Om te beginnen willen we graag 1000 mensen blij maken maar met voldoende hulp kunnen dat er meer worden!

Update: de eerste 1000 kaartjes zijn al in de eerste week verstuurd! Daarom willen we de actie heel graag verlengen, maar daar hebben we hulp bij nodig. daarom zijn we een crowdfunding gestart waardoor ook jij kan bijdragen door een bedrag te doneren. Zolang het nodig is kunnen we kaartjes blijven sturen! Talentiko, samen met jou tegen eenzaamheid.

Wil je ons helpen ? Ken je een zorginstelling of andere plek waar mensen wonen die wat extra aandacht kunnen gebruiken? Vul dat dit formulier in en dan zorgen wij dat daar ook een pakketje heen gestuurd wordt.