Cursusaanbod

Cursussen 

(Voor o.a. verlengde schooldag of BSO)

Cursus aanbod

Wij hebben cursussen voor diverse leeftijden; vanaf 3 tot 12 jaar. Gericht op de ontwikkelingsfase en aansluitend op de belevingswereld van het kind. Zo kunnen de oudere kinderen bijvoorbeeld leren vloggen. En kunnen de kleuters zich bijvoorbeeld uitleven met dans of theater. Een hiphop cursus is daarvan een voorbeeld. Net even anders, nieuw, spannend en ontzettend leuk!

De workshops worden in serie van een aantal weken gegeven waarbij de kinderen de verdieping in gaan. Ze gaan iets nieuws proeven, een techniek of een discipline die ze nog niet eerder hebt ervaren. Of al wel eens iets van hebben gedaan, maar nu een heuse cursus gaan krijgen! Na afloop ontvangen de leerlingen een certificaat van deelname.

Vakantie BSO  

Voor veel kinderen wordt dit jaar de vakantie anders dan normaal. Minder ver weg op vakantie, misschien zelfs thuis… En die heerlijke, lome, warme zomer waar je naar snakte na al dat harde werk op school voelt ook anders. Na de corona tijd kunnen de meeste kinderen wel een oppepper gebruiken. Daarom hebben wij een speciaal cursusaanbod voor de BSO. 

In de vakantie is het lastiger om op de BSO een doorlopende cursus aan te beiden. De opvang wordt vaak onderbroken door een vakantie met het gezin en daardoor mist daar de continuïteit. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een cursus te plannen op één of twee dagen. De kinderen krijgen een tweedelige cursus op één dag. Op deze manier krijgen zij genoeg verdieping bieden binnen het onderwerp. Het is tevens ook mogelijk om een vierdelige cursus te plannen op twee dagen. Er kan dan een tweedelige basiscursus geboekt worden op één dag, met een vervolgcursus op een andere dag. Deze kunt u optioneel aanbieden aan de kinderen/ouders. Zij kunnen kiezen voor alleen de basiscursus óf de basiscursus met vervolgcursus. Natuurlijk is deze laatste optie afhankelijk van de opvangdagen van het kind.

Vloggen

Vanaf 10 jaar

“Een crash course vloggen”. Heel handig nu iedereen vanuit zijn eigen huis met anderen communiceert. De vlog-opdracht kan corona gerelateerd zijn. Hoe is dit wat we nu meemaken, leren over zelfisolatie? Wat doe jij nu anders dan normaal?

Het onderwerp kan ook vakantie zijn. Hoe vlog jij je vakantie?

Hiphop

Vanaf 4 jaar

De kinderen beginnen met een introductie in de hiphop en gaan aan de slag binnen het thema. Daarna gaan ze het thema verkennen binnen alle facetten van de hiphop. Ze moeten gaan samenwerken als teams en dat wordt veel geoefend. Uiteindelijk zullen de kinderen gaan seinen in een voorstelling!

Mode

Vanaf 8 jaar

In 4 tot 6 lessen gaan de kinderen aan de gang met een moodboard, modeltekenen en ontwerpen, maken hun eigen outfit en gaan deze presenteren in een modeshow. Eventueel kan het worden opgenomen op video.  Ik bied diverse (naai)technieken en materialen aan zoals stof, verf, naaigerei etc.

Dansen als een beest

Vanaf 4 jaar

Een dansles van ongeveer drie kwartier, waarin de kinderen een dans opwarming krijgen en leren dansen als een beest. Zo zijn ze anders aan het bewegen dan normaal en verplaatsen ze zich in de leefwereld van beesten. In het laatste deel vraag ik ze om hun fantasie te gebruiken. Hoe zou het er bijvoorbeeld uit zien als een kat gaat touwtje springen?


Taal- en rekendans

Vanaf 3 jaar

Bewegend, dansend, zingend, rijmend en spelend gaan we aan de slag. We vergroten de woordenschat doordat we aansluiten op het netwerk van begrippen, passend bij bijvoorbeeld; herfst, ziekenhuis, reizen ect. Wist je dat je rekenbegrippen ook heel goed kunt omzetten naar beweging? Denk maar aan woorden als ‘groot, groter, klein, kleiner, ervoor, erachter of eroverheen.

Film & zang

Vanaf 4 jaar

Ieder kind zingt een stuk mee met een door de klas gekozen lied. We filmen los een filmtrucje, waarmee de kinderen ineens vrolijke verkleedkleren aan en maskers op hebben en gaan dansen.

Film estafette

Vanaf 8 jaar

Ieder kind zingt een stuk mee met een door de klas gekozen lied, en filmt zichzelf. De kinderen spreken onderling af van welke kant ze een zelfgemaakte of zelfgekozen microfoon ontvangen en doorgeven. We filmen los een Tic Toc filmtrucje, waarmee de kinderen ineens vrolijke verkleedkleren aan hebben en gaan dansen.

Schaakles

Vanaf 8 jaar

Bij het schaken worden veel belangrijke basisvaardigheden getraind zoals: logisch denken, strategie bepalen, leren doorzetten en omgaan met winst en verlies.

Onze schaakleraar heeft tien jaar ervaring met het geven van schaaklessen. Hij zorgt voor een persoonlijke benadering en leert de kinderen nieuwe vaardigheden aan op een plezierige manier.


Pop art stempelen

Vanaf 4 jaar

Iedere workshop een andere kunststroming en techniek.

1e les pop-art: met voorwerpen gaan de kinderen postkaartjes stempelen in de Pop-Art stijl. De leerlingen worden meegenomen in de kunstgeschiedenis van de Pop-Art en gaan daarna zelf binnen deze kunststroming aan de slag.

De kinderen gaan bestaande voorwerpen te gebruiken als stempels, zoals een vorken, lepels, knopen of doormidden gesneden groente zoals wortels, aardappels of citroenen. Om in de Pop Art stijl te blijven, gebruiken we de stempel eenmaal in elk vlak. Vergeet niet om op de achterkant een paar lijntjes te trekken waar later het adres op geschreven kan worden en een vierkantje voor de postzegel.

Yoga

Vanaf 4 jaar

Yoga voor kinderen! Tijdens een yogaworkshop komen de kinderen in aanraking met verschillende aspecten van yoga. Denk aan ademhalingsbewustzijn, lichaamsbewustzijn, samenwerken, ontspannen en natuurlijk plezier maken. Een opbouw van een yogaworkshop ziet er als volgt uit: Yogahoudingen Ademhalingsoefeningen en ademspelletjes Aandachts- en concentratieoefeningen. Luisteren naar een verhaal en muziek Rugmassage op kleding Samenwerken in de vorm van een yogahouding of spel. Afsluiten met een creatief moment zoals een mandala inkleuren of vrij tekenen.

Djembe

Vanaf 3 jaar

Heerlijk trommelen, met handen of stokken op Afrikaanse drums. Geniet van de energie die het trommelspelen je geeft! Onze gepassioneerde docent neemt je mee in de fascinerende wereld van de West-Afrikaanse percussie.

In de djembé-workshop ga je zelf leren spelen op deze bekendste handtrommel uit Afrika. De djembé is een zeer toegankelijke trommel, die al snel plezier geeft; zeker in groepsverband. Al na een goed uur, speel je met elkaar een super swingende finale!

Workshop Djembe (geschikt voor kids 7-12 jr)

Workshop pré-percussie met liedjes (geschikt voor kids 3-6 jr)


Ontdekken waar je goed in bent 

Omdat al onze docenten ook werkzaam zijn in het onderwijs weten zij hier een volwaardige cursus van te maken. Waarbij ze kennis en technieken op een didactische wijze weten over te brengen. Dat maakt dat wij een hoogwaardig cursus aanbod kunnen bieden, waarbij het creatief proces en plezierbeleving de boventoon voeren.

De cursussen bevatten een aantal bijzondere skills die de kinderen leren eigen maken om daar vervolgens zelf mee aan de gang te gaan. Net als onze talent-lessen hebben de cursussen als doel om verschillende kunstvormen te ervaren en daarbij bezig zijn met het ontwikkelen van competenties op verschillende gebieden. Het leren van nieuwe vaardigheden is goed voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling! Ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Waarom deze cursus?
  • Kinderen leren nieuwe technieken en vaardigheden.
  • De cursussen worden gegeven door professionele kunstenaars en docenten op het PO.kinderen gaan verschillende kunstvormen ervaren.
  • Kinderen hebben uitdaging, ook na school.
  • Het is goed voor het zelfvertrouwen.
  • Kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.
Interesse of meer weten?

Een cursus van 2 lessen (een les duurt 45-60 min), is er vanaf €250.

Voor een passend plan en een offerte* kunt u ons e-mailen of bellen. We kunnen ook een afspraak inplannen om alles even door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden.

Enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op,
030 227 0033 of mail ons

*De cursussen voor verlengde schooldag kunnen betaald worden vanuit de subsidie combinatiefuncties Brede School en Talentontwikkeling.